НАЧАЛО      НОВИНИ      СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ       ПРЕДСТАВЛЕНИЯ          КОНТАКТИ

 
   
     
 

     ТЕАТРАЛНА ШКОЛА      ИЗДАТЕЛСТВО      ПАРТНЬОРИ     ФЕСТИВАЛИ    ФИЛМИ

 
 

 
     
  ДУЕНДЕ ЗЕМЯТА МАЙКА

Авторски спектакъл на Ралица Бежан и Мариана Йотова


Участват: Мариана Йотова, Ралица Ковачева - Бежан и Петър Йорданов Бъни
Мултимедия: Петко Танчев
Костюми: Наталия Живкова
Музикален ръководител: Евгени Господинов
Консултант сценично пространство: Здравко Димитров


Спектакълът е изграден по текстовете на поетесата Красимира Атанасова

В една неочаквана свръх театрална и интерактивна среда, където тук и сега се слива с бляновете и надеждата, където всичко, което се случва е това, което ни предстои, където над нас се изсипват порой от чувства и емоции, а сетивата ни са изострени до болка се - ражда музика и поезията. Авторската музика на Ралица Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов Бъни се случва на сцената пред очите ни с изненадващи ритми и мелодии, красиви вокални и многогласни изпълнения, с много красота и любов. ДУЕНДЕ ЗЕМЯТА МАЙКА ще ви пренесе там дълбоко в онези имагинерни светове на копнежите и изюзиите, на магичната чувственост и радостта от сътворяването.

 
     
  ВИРУСЪТ С КОРОНКАТА (2021 г.)


пиеса за деца от КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА
сценография ВАЛЕНТИНА ГЕРМАНОВА
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ
моноспектакъл на ДАРИНКА ЛЕСИНКИНА


И така... приказката започва! В шапката на един детектив живее една малка фея, която има вълшебна лупа. С нейна помощ човек може да види същността и на най-малките организми. Точно този вълшебен предмет попада в ръцете на Мартин, който тръгва да търси своята приятелка Мария. Да, светът на микроорганизмите е впечатляващ! Мария от своя страна е наказана от феята да стане мъничка като мравчица, защото преди това се е отнасяла лошо с малките животинки. И точно когато малкото момиче разбира грешките си, а малкото момче е готово да спаси приятелката си... се появява изключително опасния и нахален Вирус с коронката. Той променя света ни и всички много се страхуват от него, обаче... Мартин и Мария знаят как да се пазят от него и да не му позволят да завладее целия свят.


Образователният спектакъл на театър ВЕДНА "Вирусът с коронката" се реализира с помощна на Програма "Социално ангажирани изкуства" на Национален фонд "Култура".

 
     
   

ХИТЪР ПЕТЪР (2021 г.)


по мотиви от български народни приказки
авторски спектакъл на Павел Емилов и Красимира Методиева
Участват: Павел Емилов и Давид Крумов
музикална среда: Ирина Стоицева и Павел Миланов


Тръгнали Хитър Петър и Настрадин Ходжа великана на борят, че на хората нивите им опустошил... така започва нашата приказка, разказваме ви я с много настроение, шеги и хитринки. Ще ви срещнем с гостилничарят, който искал от Хитър Петър за парата от гозбите да плаща, с алчният поп Ставри, дето си е наумил цялото село да излъже, а сам пада в капана и големия и страшния великан, когото Хитър Петър надхитрява с едно парче сирене.

 
     
 

 

ТРИ... СПЕКТАКЪЛ ЗА ТЪРСЕНЕТО (2020 г.)

,,Три е спектакъл за търсенето на истинския път на човека, водещ към себепознание. Съзнателността и мъдростта символизирани от светлината се оказват най верните пътеводители в голямото предизвикателство водещо човека към единна цялостност и просветление.


Трите действащи лица са арихитипни образи, носещи алегорично и асоциативно послание.


Музиката, сценографията и мултимедийното присъствие са не само помощни и допълнителни изразни средства, а и активно действащи компоненти на спектакъла.
Хореография и режисура: Мариана Йотова


Музика: Мариана Йотова, Стамен Янев, Ника Любецкая
Сценография: Костадин Ненов
Костюми: Надежда Сизова, Наталия Живкова
Мултимедия: Георги Николов
Участват: Николай Дограмаджиев, Димитър Банчев, Мариана Йотова


Представлението е подкрепено от програма ,,Разпространение на проекти на независими професионални организации в областта на театралното изкуство -Министерство на културата на Република България.

 
     
 

 

ЕДИН ВЪЛШЕБЕН ДЕН (2016 г.)

постановка - КАТЕРИНА ИЛКОВА

сценография - ЕЛЕНА ЦОНКОВА

музика - ПАВЕЛ ВАСЕВ

участват: НАТАЛИЯ ЛЕЧЕВА, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ (ИГНАТ ИГНАТОВ)

 

В най-необикновения ден на света на небето светят и слънцето, и луната, и звездите едновременно. Това е единственият ден, в който се появява лековитата роса. Мечо е болен и събира капките й, за да се излекува. Но ето, че се появява странно същество. Това е Ежко, който е играл на сметището и се е разболял тежко. Дали той ще се излекува, дали подигравачите ще бъдат наказани, какво ще се случи с Мечо? За този вълшебен ден разказва и нашата приказка.

 
     
 

 

ПРИКАЗКИ ЗА ПЕРКУСИИ (2014 г.)

ПАРТЬОР НА

участват Виктор Бенев (солист) и Теодор Елмазов (актьор)
със специалното учасстие на Цветелина Георгиева и Денислав Маринчев - малки актьори от театрална школа ВЕДНА към Фондация "Ведна"

 
  Фондация "ВЕДНА", София, ул. Бузлуджа 20, тел. 0896 505 946, e-mail: vedna@abv.bg, www.vedna-bg.com